Galați: Viscolul a închis drumuri şi a oprit trecerea cu bacul

Versiune tiparSend by emailPDF version

Din cauza viscolului şi a sloiurilor de pe Dunăre, bacurile nu circulă, DN 24 D şi 4 drumuri județene sunt închise, iar în municipiul Galați, şoferii sunt rugați de Primărie să-şi lase acasă maşinile, pentru a nu împiedica, cu acestea, acțiunea utilajelor de deszăpezire. Pentru a convinge şoferii, Primăria a decis ca astăzi, transportul cu Transurb să fie gratuit.

Potrivit reprezentanților Navrom Bac, o singură cursă bac, în special cu navetişti, a trecut în această dimineață la 6.00, de la Zahlău (Tulcea) la Galați, însă transportul s-a desfăşurat cu dificultate, căci sloiurile de gheață s-au compactat, iar dacă fenomenul va continua, cursele de bac nu se vor relua.

Cât priveşte traficul rutier, e închis DN 24 D de la Bălăbăneşti-Cuca la intersecția cu DN 26. Sunt închise şi 4 drumuri județene, respectiv DJ 251 Smârdan-Schela, DJ 242 D Băneasa-Suceveni, DJ 242 E Roşcani-Oancea şi DJ 253 Umbrăreşti-Cudalbi-Băleni. În această dimineață, lucrătorii ISU, ajutați de drumari, au scos din nămeți 3 autovehicule, 2 blocate pe DJ 251 Smârdan-Schela şi una pe DJ 252 I Poiana-Fântâni. Toți pasagerii, navetişti, se află acum în siguranță, doi, în Schela şi unul, la Primăria din localitatea Poiana. În municipiul Galați se acționează cu 149 de utilaje de deszăpezire. Totodată, având în vedere condițiile meteo, astăzi transportul cu mijloacele de transport în comun va fi gratuit pentru toți cetățenii, a decis Primăria Galați. "În același timp, este recomandată folosirea acestora pentru a preîntâmpina eventualele blocaje în trafic și pentru a ușura intervenția utilajelor de deszăpezire", transmite Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Galați.

Lasă un comentariu