GALAȚI: Opera ”Regele Cerb”, în premieră mondială absolută, la Leonard

Versiune tiparSend by emailPDF version

Teatrul Muzical ”Nae Leonard”Galaţi va pune în scenă, în premieră mondială absolută, opera ”Regele Cerb” în cadrul proiectului ”Europa creativă”, finanţat integral din fonduri europene, a anunţat astăzi directorul Teodor Niţă.

Potrivit acestuia, premiera mondială a operei ”Regele Cerb” va avea loc în 2016 la Galaţi, iar, mai apoi, artiştii Teatrului Muzical ”Nae Leonard” vor juca acest libret pe scenele din Milano şi D’Avignon.

La lansarea proiectului cultural, cu finanţare europeană, a participat şi primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.

”Este un moment extrem de important pentru cultura gălăţeană şi este o victorie foarte preţioasă pentru teatrul nostru liric, care reuşeşte să se alăture unui astfel de proiect şi să obţină finanţare europeană. Este o mare onoare pentru noi şi un motiv de reală mândrie că Galaţiul a fost ales să pună în scenă o premieră mondială absolută a unei opere, un gen muzical extrem de greu de compus, de montat şi de pus în scenă. Puţini compozitori mai scriu operă în ziua de azi şi cred că vom fi martorii unui eveniment unic, de înaltă ţinută artistică aici, la Galaţi”, a declarat Marius Stan.

Opera ”Regele Cerb” este pe un libret de Paolo Bosisio, iar în proiect sunt parteneri Universitatea de Muzică şi Teatrul din Milano (Italia), Universitatea şi Teatrul din D’Avignon (Franţa), Universitatea şi Teatrul Muzical din Galaţi.

”Vreau să îi mulţumesc, în numele întregului Galaţi, maestrului Paolo Boisio, care ne-a făcut onoarea de a-şi pune în scenă opera, în premieră mondială, în oraşul nostru”,  a mai spus Marius Stan.

Lasă un comentariu