Galați: Mandatele de consilier județean și local ale lui Marius Stan, invalidate!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Astăzi, la Galați, s-au constituit Consiliul Județean și Consiliul Local al municiului Galați și cu toate că, în urma alegerilor din 5 iunie, fostul primar Marius Stan câștigase mandate de consilier în ambele structuri, acesta nu face parte, în prezent, din nici unul din cele două consilii.

Reamintim că vinerea trecută, prima încercare de constituire a CJ și CL a eșuat, din cauza lipsei de cvorum, după ce au părăsit ambele săli de ședință (a CJ și a CL) toți consilierii locali aleși pe listele PNL, dar și doi consilieri ALDE, consilierii independenți din CJ și respectiv CL și Marius Stan, primarul Galațiului în mandatul 2012-2016, ales consilier județean și local de pe lista UNPR.

La ședințele de constituire de astăzi însă, mandatele de consilier judeţean şi consilier local ale fostului primar al municipiului Galaţi, Marius Stan(UNPR), au fost invalidate, fiind și singurele mandate invalidate. Astfel, la CJ, din totalul celor 34 de consilieri prezenți, mandatul de consilier județean al lui Marius Stan a fost votat “pentru” de 11 consilieri, în timp ce 23 s-au abținut, iar la CL, din cei 25 de consilieri locali (din totalul de 27 de mandate, un loc a rămas liber prin decesul lui Doruleț Resmeriță și un alt loc a devenit liber prin excluderea din ALDE a lui Florin Râclea - decizie anunțată tot luni, la ședința CL), mandatul de consilier local al lui Marius Stan a fost votat “pentru” de 11 consilieri, în timp ce alți 14 s-au abținut. În ambele cazuri, printre consilierii care s-au abținut de la validarea mandatului lui Marius Stan, s-au aflat și consilieri UNPR, prilej pentru fostul primar să-și critice colegii de partid, făcând aluzie la Roman Apostol Picu (UNPR), până acum director la Cantina de Ajutor Social: “Celor pe care i-am avut alături, cât am fost primar, le mulțumesc din suflet. Nu pot să nu fiu malițios și să nu le mulțumesc cu ghilimelele de rigoare și celor care s-au făcut că sunt alături de mine, cărora, fără servici la un moment dat, Stan le-a întins o mână și pentru ... ciolan cu fasole la cantina socială, l-au trădat, dar... soarta trădătorilor e la coada istoriei... le doresc succes tuturor și mai ales primarului și sper să mă invite la inaugurarea proiectelor pe care le las în derulare, de la unda verde, la ticketing, la străzile Tecuci, Anghel Saligny, noul sediu al primăriei, sau cartierul de locuințe sociale”.

“Domnul Stan a fost malițios, îl înțeleg că e supărat că a pierdut alegerile, este în perioada de negare, caută vinovați și dacă e mulțumit că a găsit un vinovat, asta e... Dar vă spun sincer că am muncit pentru campania domnului Stan cu seriozitate și cinste și dacă el a considerat că trebuie să găsească un țap ispășitor... îi dau Cezarului ce e al Cezarului și îl las în pace, nu intru în joaca dumnealui, nu intru în polemică, nu merită după ultimele declarații făcute”, a replicat, ulterior, Roman Apostol Picu.

Revenind la invalidarea mandatelor de consilier ale lui Marius Stan, în nici unul din cazuri – nici la CJ și nici la CL – consilierii care s-au abținut de la vot nu au oferit explicații oficiale. Neoficial, fostul președinte al CJ Galați, Nicoale Bacalbașa, a spus că în cazul CJ-ului, mandatul lui Marius Stan a fost invalidat pentru că acesta a absentat de la ședință. În schimb, la ședința CL, unde Marius Stan a fost prezent în sală, mandatul său a fost invalidat fără o explicație clară.

„În republica Galaţi se pare că e posibil orice. Nu vedeţi că ne-am întors în anii ‘90, aşa? V-am spus - este PSD peste tot, roşu aprins în tot judeţul. Este un lucru care dăuneaza grav democraţiei, dar probabil că gălăţenii vor înţelege acest lucru mai târziu decât e cazul, prea tarziu. E păcat. E păcat că nu au venit la vot, că nu au venit să amendeze comportamentul pe care îl vedeţi şi dvs., de proprietari, stăpâni ai oraşului. Probabil vor încerca mai departe să ne facă şi nouă mizerii, pe ei să se scape, să se cureţe de alte mizerii pe care le-am semnalat şi pe care nu le voi lăsa aşa, vor avea de dat socoteală... Evident că este ilegal ce au făcut şi nu că ţin cu orice preţ să fiu consilier, ci pentru că vorbim de democraţie”, a mai afirmat Marius Stan. Acesta a adăugat că va ataca în contencios administrativ ambele hotărâri ale celor două consilii, dar și că va face plângeri penale împotriva celor două consilii, precum şi împotriva fiecărui consilier care s-a abţinut la vot, pentru abuz în serviciu.

“Nu cred că este corect ce s-a întâmplat, mai ales că toți cei care au obținut un mandat de consilier a fost votat de gălățeni, fie că nouă ne place sau nu acest lucru. Consider că este o greșeală pentru democrația orașului”, a spus și consilierul local PNL, Nicușor Ciumacenco.

Lasă un comentariu