Galați: Două zile de sărbătoare la „Gulliver”

Versiune tiparSend by emailPDF version

În zilele de 20 și 21 martie, la Teatrul de Păpuși „Gulliver” se anunță două zile aniversare pline de joc şi creativitate. Duminică, 20 martie, când este sărbătorită Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, actorii gălățeni îi invită pe cei mici, începând cu ora 10.30, la spectacolul „Jack și fasolea fermecată”.

În „Jack şi fasolea fermecată”, arta animaţiei, jocul actoricesc şi tehnica modernă se îmbină sugestiv, oferind un spectacol inedit şi plin de culoare. Scenografa Daniela Drăgulescu reuşeşte să îmbine foarte bine lumea feerică a basmului şi pe cea a scenei, iar regizorul Daniel Stanciu dă viaţă şi vivacitate unor personaje care fac deliciul copiilor. Ceea ce învaţă cei mici de la Jack este faptul că, pentru a-şi asuma destinul, este nevoie de implicare, iar dacă nu-şi pierd simţul umorului şi imaginaţia, totul devine o bucurie. Din distribuţie fac parte actorii: Vlad Ajder, Adina Ariton, Eduard Şişu, Nicole Lungu, Aurelian Iorga şi Mircea Vâjâianu. După spectacol, toţi copiii care îl vor încuraja pe îndrăgitul Jack să treacă cu bine de toate aventurile de pe tărâmul uriaşilor, vor primi o surpriză!

Preţul biletelor este de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.

La Galați, sărbătoarea animaţiei continuă și luni, pe 21 martie, când va fi marcată Ziua Internațională a Marionetei. Pentru a celebra acest eveniment, Teatrul de Păpuși „Gulliver”, în parteneriat cu Acces Vizual Art, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Consiliul Școlar al Elevilor C.N.V.A., organizează un atelier de creație și pictură a marionetelor din lut, coordonat de artist plastic Gina Ciobotaru Popa. La atelier vor participa elevii clasei a V-a A, sub îndrumarea dirigintei Daniela Nistor. Copiii vor da frâu liber creativităţii şi talentului pentru a modela marionete din lut chiar în atelierul de pictură al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, începând cu ora 13.00.

„Prin acest workshop se urmărește implicarea copiilor în activități ocupaționale care să ofere oportunitatea formării unor deprinderi practice ce contribuie la dezvoltarea talentului, îndemânării și priceperii elevilor, care se vor simţi astfel valorizați și utili. Teatrul „Gulliver” nu este la prima colaborare de acest gen cu artista Gina Ciobotaru Popa. Aceasta a mai susținut ateliere de creaţie a marionetelor din plastilină ecologică, desene cu nisip colorat, mozaic şi şerveţele colorate, în cadrul Festivalului Internațional de Animație „Gulliver” de anul trecut”, se arată într-un comunicat de presă.

Pe scena de la „Gulliver” se joacă, în prezent, în jur de cincisprezece spectacole ce transpun scenic dramatizări din literatura română şi universală. Acesta este şi promotorul unuia dintre cele mai importante festivaluri de animaţie din ţară, Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver”, care, anul acesta, se va desfăşura în perioada 16-21 mai.

Lasă un comentariu