Galați: Cum s-a circulat?

Versiune tiparSend by emailPDF version

DeşiPrimăria spune că a mobilizat, astăzi, peste 150 de utilaje de deszăpezire, nu toate străzile au fost curăţate de zăpadă, fapt care a îngreunat traficul, în special în prima parte a zilei, când elevii din municipiul Galaţi au mers la şcoală.

Pe de altă parte, Primarul municipiul Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a făcut o evaluare a acţiunii de deszăpezire şi spune că "mereu e loc şi de mai bine", dar că faţă de anii trecuţi, lucrurile au decurs mai bine şi pentru că acum a avut şi posibilitatea să monitorizeze prin GPS trei sferturi din utilajele de deszăpezire: "Deja am dat comandă ca anul viitor să achiziționăm mai multe GPS-uri, astfel încât toate utilajele să fie monitorizate, adică şi cele ale subcontractorilor. Acum avem GPS pe utilajele noastre şi pe o parte din utilajele subcontractorilor. În afară de GPS-uri, avem şi echipe care supraveghează utilajele pentru a verifica ce fac".

Pentru noaptea următoare, când toată ţara intră sub avertizare de polei, Primăria municipiului Galaţi va acţiona în oraş cu 14 sărăriţe, în depozitele municipalităţii existând 2.000 de tone de material antiderapant. "Vom intra şi în interiorul cartierelor, cu buldoexcavatoarele. Vom continua cu crearea de rute de acces pietoni pe trotuarele principale, însă nu promit că azi vom termina, va mai dura măcar 24 de ore. Următoarele obiective sunt trotuarele din fața şcolilor, grădiniţelor, ca să nu mai fie probleme, iar din seara ssta, de la 21.00, continuăm transportul zăpezii de pe domeniul public."

Lasă un comentariu