Galaţi:Am ajuns să semnăm petiţii pentru a obliga Primăria să-şi facă treaba!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Pe cunoscutul site petitieonline.com a fost lansat un proiect ce atrage atenţia într-un mod total jenant asupra administraţiei publice locale din municipiul Galaţi. Este vorba, nici mai mult, nici mai puţin, decât de strângerea de semnături pentru susţinerea petiţiei “Galațiul, oraș fără câini maidanezi”. Cu alte cuvinte, societatea civilă se implică – este drept, în spaţiul virtual, dar care s-a dovedit (şi nu o dată!) că are feedback şi în viaţa reală – într-o acţiune care are ca finalitate obligarea administraţiei publice locale de a-şi face datoria, în privinţa strângerii de pe străzi a câinilor vagabonzi. Cum este vorba despre obligarea Primăriei Galaţi de a strânge câinii maidanezi de pe străzile oraşului, petiţia respectivă ar trebui să fie un bun motiv pentru depunerea demisiei/demisiilor de onoare a/ale angajaţilor din administraţia locală care au ca obligaţie, prin fişa postului, aplicarea legislaţiei în vigoare în privinţa gestionării câinilor fără stăpân. Evident, nu este vorba doar de Ionuţ Pucheanu, şeful Ecosal, unitate care gestionează şi serviciul public de ecarisaj, ci inclusiv de consilierii locali cu votul cărora acesta a fost numit în respectivul post.

Un gest firesc având în vedere că ne aflăm la jumătatea mandatului de primar al lui Marius Stan, iar în oraş nu s-a rezolvat nici măcar această problemă banală, cea a zecilor de mii de câini fără stăpân care trăiesc pe străzile oraşului - o problemă care nu ar trebui să existe într-un municipiu cu pretenţii de oraş european, în care fondurile publice se împart - cu votul aleşilor locali - între studii de fezabilitate a căror finalitate nu a văzut-o încă nimeni (precum tunelul pe sub Dunăre) şi mii de luminiţe de sărbători, mai bogate decât cele din multe capitale ale Europei!

Dacă nu face Primăria, poate vor reuşi gălăţenii?!

În argumentarea petiţiei electronice se arată că “Galațiul ocupă locul trei în România în ceea ce privește numărul câinilor de pe străzi. Ne este rușine cu această performanță! Aproximativ 25.000 de câini fără stăpân umblă liberi pe străzile orașului. Ne dorim un oraș european, ne dorim performanță economică, locuri de muncă, spații verzi, infrastructură, nu un loc fruntaș în topul rușinii! Dacă nucleul deosebit de vocal de falși iubitori de animale, împreună cu autoritățile locale și ONG-urile de profil nu au făcut nimic în ceea ce privește numărul câinilor maidanezi din Galați, atunci spunem hotărât: NE-AM SĂTURAT!

Vrem un Galați european, în care să nu stai cu frica de a-ți lăsa copilul să se joace în parc. Vrem un Galați civilizat, în care să nu fii trezit la miezul nopții de urlete de câini. Vrem un Galați frumos, în care să te poți plimba pe Faleza Dunării la miezul nopții, fără să fii mușcat sau lătrat. Cerem primarului Marius Stan să rezolve problema câinilor fără stăpân de pe străzile orașului. Și să o facă ACUM, nu mai avem răbdare! Dacă domnia sa, din rațiuni politicianiste, se împiedică de un grup vocal de așa-ziși iubitori de animale, atunci să fie organizat un referendum local, care să ne scoată din impas. Domnule primar, nu vă lăsați înșelat, comunitatea vrea altceva, nu ascultați doar vocile stridente! Dacă ești de acord ca Galațiul să devină un oraș european, fără câini vagabonzi pe străzi, semnează aici. Această petiție va ajunge pe masa primarului. Așa arătăm că ne iubim orașul și că vrem să fim cu adevărat în UE.

Cerem IMPERATIV să nu mai fie câini pe străzile orașului sau să se organizeze un referendum local dacă există dubii că asta își doresc gălățenii!”.

Petiţia a fost lansată pe 9 decembrie (la scurt timp după ce un gălăţean a semnalat, pe blogul său, că maidanezii au ucis căprioara care trăia, de câţiva ani, pe Faleza Dunării) şi a strâns, deja, în doar o zi şi jumătate, peste 170 de semnături, printre ele unele ale unor persoane publice, angajaţi ai Primăriei Galaţi, politicieni şi chiar consilieri locali.

3 Comentarii

Nicolau Bogdan (neverificat)
+1
-13
-1
...
Gălățeanul European (neverificat)
+1
-26
-1
Aici este petiția, semnați! http://www.petitieonline.com/signatures/galatiul_oras_fara_caini_maidanezi/
zeromaidanezi (neverificat)
+1
-7
-1
Am strans 33.814 semnaturi. Ajuta-ne sa ajungem la 50.000! http://www.yousign.org/ro/caini-vagabonzi

Lasă un comentariu