Galaţi: Sute de gălăţeni candidează pe 35 de posturi de agent în poliţia rurală

Versiune tiparSend by emailPDF version

Peste 300 de persoane s-au înscris numai după primele trei zile pentru un post de poliţist în secţiile de poliţie rurală din Galaţi. Deja s-a ajuns ca în medie să fie circa 10 candidaţi pe un post. Sunt posturi pentru care deja erau înscrişi după primele două zile, 25 de persoane, cum este cazul în comuna Vânători şi alte 24 pe un loc la Şendreni. Pe de altă parte, sunt şi comune, cum ar fi Jorăştiul, unde era un singur candidat încris, sau Drăguşeniul, unde era doi candidaţi, unde concurenţa nu pare a fi atât de acerbă. Cei care vor să îmbrace haina de poliţist rural, au cele mai diverse vârste şi profesii. De la agenţi de vânzări, absolvenţi de Drept, masteranzi la Mediu sau chiar infirmiere. Majoritatea spun că au ales această meserie deoarece consideră că este una sigură, dar alţii contează şi pe salariul pe care pe lângă siguranţă, îl consideră un venit stabil şi acceptabil.

„Curajul, onestitatea, siguranţa pe care o inspiră...acestea cred că sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un poliţist, calităţi pe care eu consider că le am. Sunt şi fizic în formă şi aş face faţă cred provocărilor muncii de poliţist în mediul rural”, spune Ramona Chelaru, agent de vânzări. La 41 de ani, Anca Radu, infirmieră la Urgenţă, crede că poate reuşi ca poliţist la ţară. Optează pentru un post la Jorăşti şi crede că respectul în faţa comunităţii se câştigă, nu se impune. Este mamă a trei copii, dintre care doi gemeni, iar dacă la asta adaugă şi experienţa deloc uşoară de infirmieră la Urgenţă, crede că are forma fizică necesară. Salariul sigur o motivează şi pe ea, de aceea crede că dacă, ca asistent medical nu a putut găsi post şi lucrează ca infirmieră, un post de agent în poliţie este o oportunitate.

Potrivit cms. şef Cristina Tatulici, IPJ Galaţi, înscrierile se mai pot face până vineri inclusiv. Până marţi erau oficial înscrişi 233 de candidaţi, la care se adaugă miercuri probabil încă în jur de 100 sau mai mult, care stăteau încă la coadă pentru a-şi face vizita medicală.

1 Comentarii

Sorin (neverificat)
+1
-1
-1
Cei care sunt plinuti ( mai grasuti ) nu va faceți iluzii degeaba pentru ca există un criteriu de care nimeni nu a pomenit nicaieri greutatea care contează foarte mult dacă nu ai greutatea necesară in barem iti da automat inapt fapt ce nu este precizat nicăieri ca ar fi criteriu eliminator dar cum traim in românia si asta ne omoară pas cu pas. Mult succes celor admiși..

Lasă un comentariu