GALAŢI: O altă gălăţeancă ucisă de gripă. Avalanşă de gălăţeni bolnavi de viroze şi pneumonii

Versiune tiparSend by emailPDF version

O gălăţeancă în vârstă de 43 de ani este cea de-a doua victimă a gripei mortale, care deja a ucis, săptămâna trecută, o asistentă de 47 de ani. În plus, s-a mai confirmat un alt nou caz de gripă, dar nu letal. Îngrijorător este şi faptul că numărul infecţiilor respiratorii a explodat. În numai o săptămână, numărul gălăţenilor bolnavi de viroze a crescut cu circa 1.400, iar a celor bolnavi de pneumonie, cu circa 200.

„În acest moment, avem nouă cazuri de gripă confirmate, cu două decese. Ultimul deces este al unei femei în vârstă de 43 de ani, din Galaţi, care a decedat pe 25 februarie, la Spitalul de Urgenţă. Avea insuficienţă respiratorie acută, bronhopneumonie şi a fost confirmată a avea infecţie cu virus gripal B. Boala a debutat pe 23 februarie cu febră, dispnee şi tuse seacă. Pe 24 februarie i s-a alterat starea de sănătate şi a fost internată pe secţia Medicală 1 a Spitalului de Urgenţă de unde, pe 25 februarie, a fost transferată la Reanimare, unde mai apoi a decedat. Nu a fost vaccinată antigripal, nu a intrat în contact cu alte persoane care aveau gripă şi nici nu a făcut recent vreo călătorie în străinătate. Era în evidenţa medicului de familie cu hipertensiune, anemie feriprivă şi tiroidită autoimună. A mai fost confirmat şi un nou caz de gripă, dar nu unul mortal. Este vorba de o femeie de 51 de ani, care a fost confirmată a avea gripă cu virusul B. Ea a şi fost externată”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

A explodat şi numărul celor care au fost diagnosticaţi a avea viroze şi pneumonii. „S-au înregistrat creşteri şi în ceea ce priveşte numărul gălăţenilor diagnosticaţi cu viroze respiratorii şi pneumonii. Avem la ultima raportare 4.736 cazuri de viroze, faţă de 3.161 de persoane cu viroze, la raportarea anterioară. Din acestea, cele mai multe s-au înregistrat la categoria de vârstă 5-14 ani, 1.893 de cazuri. A crescut şi numărul gălăţenilor bolnavi de pneumonii, de la 537 cazuri săptămâna trecută, la 707, în ultima săptămână de raportare”, a mai precizat Liliana Iordăchescu.

Şi în ceea ce priveşte pneumoniile, categoria de vârstă cea mai afectată este cea a copiilor, dar este vorba de cei cu vârste cuprinse între 0-1 an, unde s-au înregistrat 140 de cazuri.

Lasă un comentariu