GALAŢI: Noi atracții expoziționale la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Versiune tiparSend by emailPDF version

Joi, 13 noiembrie, începând cu ora 12.00, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, vernisează expoziţia „Fructe şi Seminţe - Roadele Pământului”, ajunsă la ediția a IX-a şi microexpoziţia „De la aliment la artă”.

Organizatorii au anunțat că pentru ediţia din acest an, Secţia Grădina Botanică a pregătit un stand inedit, cu o prezentare cu totul specială, într-o abordare ştiinţifică a unor curiozităţi din lumea vegetală, dar şi un spaţiu ornamental ce invită publicul vizitator „să savureze” o felie de tort gigant. Cu o vechime de nouă ani, expoziţia temporară „Fructe şi seminţe - Roadele Pământului”, pune în valoare rodul muncii colectivului botanic, printr-o prezentare originală a unor tipuri de fructe şi seminţe culese din incinta Grădinii Botanice Galaţi.

„Vizitatorii vor avea ocazia să descopere că plantele au frumuseţea lor aparte chiar şi toamna. Fructele şi seminţele sunt dovada vie a simplităţii şi frumuseţii naturii, caracteristici care vor ajunge, credem noi, la sufletele celor care vor veni la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, pentru a vedea… roadele Pământului”, a declarat Mădălin Şerban, managerul instituţiei muzeale gălăţene.

Expoziţia pune în valoare tipurile de fructe şi seminţe recoltate din patrimoniul viu al Grădinii Botanice, completate de colajele realizate de elevii de la Şcoala de Arte din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, sub îndrumarea prof. Ştefan Olimpia. „Fructe şi seminţe - Roadele Pământului” va putea fi vizitată de public până pe 30 noiembrie 2014.

Al doilea eveniment îl constituie microexpoziţia „De la aliment la artă”, care aduce în atenţia vizitatorilor o nouă abordare a fructelor şi legumelor de sezon: sculptura în alimente. Publicul va putea participa, în cadrul atelierelor de creaţie, la transformarea uluitoare a unui morcov într-o floare delicată, a unei ridichi albe într-o barză, a unui dovleac într-un cosuleţ etc. Microexpoziţia este organizată de Secţia Muzeu din cadul CMSN Galaţi, în colaborare cu mai mulţi profesori de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, coordonaţi de dna director, prof. Râpă Marilena.

„Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi-a obişnuit publicul cu expoziţii inedite şi cu prezentarea celor mai noi trenduri, nu numai din domeniul muzeografiei, ci şi al educaţiei, artei, alimentaţiei sănătoase. Microexpoziţia „De la aliment la artă” aduce în faţa publicului măiestria modelării fructelor şi legumelor prin sculptură. Instrumentele speciale, migala şi răbdarea cadrelor didactice implicate, vor crea adevărate opere de artă pornind de la cele mai banale şi cunoscute fructe şi legume”, a adăugat Mădălin Şerban, managerul CMSN Galaţi.

Lasă un comentariu