GALAŢI: Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, la ceas aniversar

Versiune tiparSend by emailPDF version

Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați va marca miercuri, 26 noiembrie împlinirea a 147 de ani de existență, prilej cu care se vor derula și o serie de acțiuni cultural-sportive. Primul Gimnaziu teoretic din Galați, viitorul Liceu „Vasile Alecsandri”, a fost inaugurat pe data de 26 noiembrie 1867. În cei 147 de ani de activitate, actualul colegiu național se poate mândri cu nume importante care au studiat aici, olimpici naționali și internaționali și cadre didactice de marcă. Printre personalitățile de notorietate care au fost la „Vasile Alecsandri”, se numără: Generalul Eremia Grigorescu, Ionel Fernic, Agricola Cardaş - fondatorul învăţământului agronomic din Iaşi, Dimitrie Cuclin, Adrian Bejan - unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în domeniul termotehnicii, dar și Cristian Caludi - matematician şi informatician de mare valoare.

„147 de ani, înseamnă practic un veac și jumătate, iar când ne uităm în urmă vedem niște oameni iluștri care s-au format în colegiul nostru, vedem multe realizări și impliniri. Pe de altă parte și o responsabilitate mare apasă pe umerii generației actuale, elevi și cadre didactice, pentru că aceste realizări, aceste tradiții frumoase trebuie continuate și valorificate, având în vedere că nu putem coborî ștacheta. Din punctul acesta de vedere, a fi elev, a fi profesor la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, este o șansă, este un lucru cu totul special, dar înseamnă și foarte multă responsabilitate, un efort deosebit pentru ca tinerii noștri să confirme, să afirme, să se realizeze oameni deosebiți, pe măsura înaintașilor”, a declarat Vasile Ciuchină – director Colegiul Național „Vasile Alecsandri”.

Cu ocazia aniversării a 147 de ani de la fondarea Colegiului National „Vasile Alecsandri”, Consiliul Școlar al Elevilor va desfășura o serie de activități după cum urmează:

- Miercuri, 26 noiembrie, echipa de baschet a Colegiului „Vasile Alecsandri” va disputa un meci împotriva echipei Colegiului Național „Mihail Kogălniceanu”, începând cu ora 13.00. În cadrul acestui eveniment, elevii vor avea prilejul să admire echipa de majorete a colegiului, selecționată de Consiliul Școlar al Elevilor și pregătită de coregraf Andrada Popovici.

- Vineri, 28 noiembrie, echipa reprezentativă de fotbal a corpului profesoral va disputa un meci demonstrativ în compania selecționatei claselor a XII-a, începând cu ora 12.00.
Tot pe parcursul acestei săptămâni, care la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” va fi una de sărbătoare, elevii la început de drum în această unitate de învățământ, cei din clasele a V-a și a IX-a, vor afla despre istoria și evoluția colegiului gălățean. Elevii din clasele superioare vor avea posibilitatea să decidă dacă la finalul studiilor liceale vor pleca să studieze peste hotare. Reprezentanții de la 13 universități din Marea Britanie vor fi prezente la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” cu noua ofertă școlară.

Lasă un comentariu