Galaţi: Ciumacenco a demisionat

Versiune tiparSend by emailPDF version

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a demisionat din funcţie şi îi cere acelaşi lucru liderului filialei, Victor Paul Dobre, după rezultatele slabe de la alegeri, Dobre replicând că înţelege "frustrarea" lui Ciumacenco, însă nu va demisiona întrucât anul viitor vor fi alegeri interne la PNL.

Nicuşor Ciumacenco şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Galaţi într-o postare, pe Facebook, lansând totodată un atac virulent la adresa liderului filialei PNL Galaţi, Victor Paul Dobre. "La alegerile parlamentare am fost obligat să girez o listă în fruntea căreia se afla un om care nu vrea să înțeleagă că nu mai este demult apreciat de gălățeni. Cum s-au format listele: prima poziție a revenit, conform algoritmului, vechilor liberali și, cum nimeni altcineva dintre ei nu a îndrăznit să se înscrie, Dobre a ocupat nestingherit locul. A doua poziție revenea vechiului PDL, iar confruntarea în interiorul partidului a fost între mine și Mircea Nicu Toader. Am obținut fără probleme a doua poziție. Doar că, alături de Victor Paul Dobre, o persoană care nu a fost niciodată în grațiile electoratului, a urmat dezastrul previzibil: am pierdut jumătate din voturile pe care le-am obținut în urmă cu câteva luni, când candidam la primărie. Reproșurile primite din partea alegătorilor: prezența alături de Dobre! De ce nu m-am revoltat înainte? Pentru că eram în precampanie și ar fi dăunat, cu siguranță, partidului!", a scris Ciumaceno, pe Facebook.

Astfel, Ciumacenco susţine că este nevoie de o nouă echipă de conducere în cadrul PNL Galaţi. "Îmi asum bărbătește rezultatul prost din urmă cu câteva zile și-mi prezint demisia din funcția de Președinte al Organizației Municipale a PNL Galați. Consider că, dacă iubesc acest partid, la fel ar trebui să procedeze toți cei care au condus aceste alegeri, în frunte cu Victor Paul Dobre. Este nevoie de o echipă nouă, dacă vrem să mai salvăm ceva. Echipă din care să facă parte cei care iubesc cu adevărat partidul și care se implică efectiv, și nu chibiți de tipul dr. Paul Ichim, care a pierdut la alegerile interne fără drept de apel în favoarea lui George Stângă, locul I pe lista pentru Senat", a mai scris Ciumacenco.

În replică, liderul filialei PNL Galaţi, Victor Paul, Dobre, care a obţinut un nou mandat de deputat, fiind primul pe lista filialei, a afirmat, că înţelege "frustrarea" lui Ciumacenco, dar nu şi modul de manifestare al acestuia. "Întotdeauna înţeleg că oamenii sunt supăraţi, are şi el frustarea lui, pot să înţeleg, mai departe modul de manifestare ţine de felul de a fi al fiecăruia", a declarat, contactat telefonic, Victor Paul Dobre. Întrebat dacă îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al filialei Dobre, a răspuns: "Au fost discuţii, urmează să avem alegeri, probabil în primăvară, se va stabili un calendar", a afirmat Dobre.

Referitor la persoana care îl va înlocui pe Nicuşor Ciuamcenco în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Galaţi, Dobre a spus că deocamdată nu s-a luat nicio decizie.

Reacţia lui Ciumacenco a venit în urma rezultatelor slabe de la alegerile parlamentare înregistrate de PNL Galaţi.

De altfel, vineri seara, la sediul filialei PNL Galaţi, potrivit unor surse, a avut loc o şedinţă tensionată, în cadrul căreia lui Victor Paul Dobre i s-a cerut demisia din funcţia de preşedinte al filialei şi din partea altor persoane cum ar fi senatorul în funcţie Paul Ichim care nu s-a mai regăsit pe lista de candidaţi ai partidului la alegerile de duminica trecută. Pe de altă parte, unii dintre primarii liberali prezenţi la şedinţă, au afirmat că de vină pentru rezultatul slab din alegeri este şi Dacian Cioloş. Astfel, mulţi dintre primarii liberaţi din judeţ şi-au declarat în continuare susţinerea pentru Victor Paul Dobre.

În judeţul Galaţi PNL obţinut, la Senat, 17,14%, iar la Camera Deputaţilor 16,40%, în timp ce în municipiul Galaţi, la Senat 14,10%, iar la Camera Deputaţilor 13,24%.

În urma alegerilor, PNL a obţinut la Galaţi doar două mandate, unul la Camera Deputaţilor care i-a revenit lui Victor Paul Dobre, şi unul la Senat, obţinut de George Stângă.

Lasă un comentariu