Galaţi: Campanie electorală făcută din cort sau ... la cort? AEP s-a autosesizat.

Versiune tiparSend by emailPDF version

Apariţia, prin oraş, a corturilor pe care apare imaginea candidatului PSD la fotoliul de primar, Ionuţ Pucheanu (foto: facebook), dar şi a bannerelor pe care apare probabilul candidat ALDE la funcţia de edil şef, Cristian Dima (alături de Călin Popescu Tăriceanu şi senatorul Eugen Durbacă), l-au determinat pe candidatul PNL la funcţia de primar, Nicuşor Ciumacenco, să comenteze: “Consider că politica făcută la cort sau din cort, ca şi bannerele imense cu pretenţii de icoane electorale, reprezintă un mod depăşit de a face politică, iar politicienii care încă mai apelează la astfel de metode dau dovadă de dispreţ faţă de alegători”. Nicuşor Ciumacenco a anunţat că “personal nu am să apelez la astfel de modalităţi de a-mi face campanie electorală” şi că “practic, Primăria a trebuit să autorizeze acele corturi pe domeniul public, dar mă aştept ca Autoritatea Electorală Permanentă şi prefectul să se autosesizeze”.

Andi Mihalache, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a declarat că “potrivit legii, sunt două perioade în care se pot exprima mesaje electorale: perioada de dinaintea campaniei electorale, o perioadă de publicitate şi promovare politică şi perioada de promovare electorală în cadrul campaniei electorale. În perioada campaniei electorale, care în cazul nostru va începe pe 22 martie, se precizează foarte clar cum se promovează mesajele electorale, unde se afişează mesajele, ce dimensiuni trebuie să aibă afişele etc. Acum, când ne aflăm în perioada de dinainte de campanie, mesajele de promovare politică sunt reglementate prin legislaţia privind publicitatea stradală, adică trebuie făcute cu avizele primăriei. Fiind o perioadă de dinaintea campaniei electorale, fiecare om este liber să spună ce vrea. AEP nu poate verifica, în această perioadă, mesajele, dar, conform art. 44, alin. 2 din legea 334/2006, ne putem autosesiza pentru verificarea respectării surselor de finanţare ale partidelor politice şi deja ne-am autosesizat. Rezultatele verificărilor făcute de AEP vor fi publicate pe site-ul AEP când aceste verificări se vor finaliza”.

Deja Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi a explicat, într-un comunicat de presă, că “Primăria municipiului Galați a primit o solicitare de la Partidul Social Democrat pentru obținerea unei licențe de ocupare temporară a domeniului public, constând în amplasarea unor corturi (5 la număr) destinate strângerii de semnături pentru susținerea candidaturii unei persoane. Licența a fost eliberată conform prevederilor legale, în baza HCL 434 din 26.11.2015. Totodată, Primăria municipiului Galați a primit solicitare din partea ALDE pentru eliberarea unei licențe de publicitate stradală, cu scopul promovării sediilor formațiunii politice. Licența de publicitate stradală a fost solicitată pentru 3 locații: strada Siderurgiștilor (zona ”Ultimul Leu”), strada Portului nr. 30 și strada Domnească (bloc Master). Licența a fost eliberată conform prevederilor legale, în baza Regulamentului de publicitate stradală aprobat de Consiliul Local Galați. Respectarea condițiilor legale impuse prin cele două licențe poate fi verificată de Poliția Locală, care poate sancționa orice abatere de la norme”.

1 Comentarii

anonim (neverificat)
+1
+6
-1
se apropie campania electorala hahahahahahaahhaahahahahhaahahhahahahaaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahhaahahahahhaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahhahahahahahahahahahahhaahahahahahahahahaahahhaahahahahahahahaahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahaahhaahahahahahahahahhahaahahahahahaahahahahahahahaahahahaaahahahahaahahahahaahahahaahahhahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahhahahaahahahahhahahahahahahahahahahaahahahahaahahahahahaahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhaahahahahaahahahahahahahahaahhaahahahahahahahahahahahaa

Lasă un comentariu