Galaţi: Bursa locurilor de muncă. Inflaţie de locuri de muncă

Versiune tiparSend by emailPDF version

Din cele aproximativ 2.000 de locuri de muncă disponibile la bursa generală a locurilor de muncă, desfăşurată, astăzi, în judeţul Galaţi, de astăzi, doar 350 au fost alocate absolvenţilor de studii superioare, puşi astfel în ipostaza de a accepta orice. O variantă pentru găsirea unui loc de muncă pentru tinerii absolvenţi de studii superioare este noua platformă electronică creată de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. “Este vorba despre platforma ugal jobs lansată de Departamentul Formare Continuă şi Trasfer Tehnologic din cadrul Universităţii Dunărea de Jos, platformă pe care încercăm să o promovăm în rândul studenţilor şi absolvenţilor, dar şi în rândul angajatorilor. Platforma este dedicată studenţilor, prin ea facilităm inserţia lor pe piaţa de muncă. Companiile se pot înregistra pe această platformă, postează joburi, iar înscrierea este gratuită. Diferenţa dintre platforma noastră şi una a ANOFM este că a noastră ajunge mai uşor la studenţi şi absolvenţi, căci avem canalele de comunicare mai facile”, a spus Ionuţ Dumitraşcu, din cadrul UDJG Galaţi.

“Din păcate este adevărat, oferta de locuri de muncă pentru absolvenţii de studii superioare este mică, nu e normal să fie aşa, dar ne-am obişnuit cu această stare de fapt. Această situaţie se datorează faptului că sunt puţine oferte de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare şi probabil se ocupă foarte repede, iar angajatorii nu au nevoie de AJOFM pentru a le ocupa”, a spus Cezar Năstase, directorul AJOFM. “Totuşi, avem plăcuta surpriză de a avea, astăzi, la bursă, aproape 2.000 de locuri de muncă, nu am mai avut o astfel de ofertă de ani buni... Participă la bursă peste 90 de angajatori”, a mai adăugat Cezar Năstase, care a adăugat că “din păcate, judeţul Galaţi ocupă locul al doilea, în ţară, ca număr de şomeri şi locul al treilea, ca rată a şomajului”.

Cele mai multe calificări disponibile pentru cei fără studii superioare sunt de metalurg, betonist sau confecţioner textile, dar şi de ajutor de bucătar sau ospătar. Oferta este pentru Galaţi, dar şi Braşov, Sibiu sau Constanţa, precum şi pentru Grecia sau Marea Britanie, salariile variind între 2.500 de lei în ţară şi peste 2.500 de euro, în străinătate.

Update la închiderea Bursei:

Potrivit AJOFM Galaţi, pentru cele 1.892 de locuri de muncă oferite la bursă (Galati - 1.692, Tecuci - 200), s-au prezentat la bursă doar 1.650 de persoane (Galaţi - 1.300 şi Tecuci - 350). Acest lucru înseamnă că pentru fiecare şomer au fost disponibile 1,14 locuri de muncă, o informaţie cel puţin intrigantă având în vedere că numărul şomerilor plasează judeţul pe locul al doilea în ţară.

Din cei 1.650 de şomeri care s-au prezentat la bursă, numărul persoanelor selectate in vederea încadrării a fost de 410, din care 80 la Tecuci şi 330 la Galaţi, în timp ce pe loc au fost angajate 8 persoane, toate la Galaţi, pe următoarele funcţii: 3 agenţi securitate, 1 paznic, 1 îngrijitor clădiri, 1 tâmplar, 1 dulgher, 1 polizator.

Lasă un comentariu