Galaţi: Bomba zilei: Stan şi-a pierdut mandatul de consilier

Versiune tiparSend by emailPDF version

Prefectul Gabriel Panaitescu a emis marţi ordinul de încetare a mandatului de consilier local al fostului primar Marius Stan, pe motiv că Stan a fost ales în iunie consilier pe listele UNPR, dar s-a înscris în PMP pentru a participa la alegerile parlamentare, unde a ocupat locul unu la Senat, dar va rămâne acasă. Odată cu schimbarea partidului, Stan a pierdut calitatea de consilier local.

"Am primit mai multe sesizări în legătură cu situaţia domnului Stan, mai ales din partea UNPR. Le-am analizat pe toate, am cerut şi documentaţiile de la Biroul Electoral Judeţean şi am emis ordinul de încetare a mandatului de consilier local al domnului Stan. Am trimis scrisori de înştiinţare către domnul Stan, UNPR, Consiliul Local Galaţi", a spus Panaitescu.

Contactat telefonic, Stan nu a dorit să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

Marius Stan şi-a câştigat în instanţă, în luna octombrie, mandatul de consilier local, după ce majoritatea formată din consilierii PSD, UNPR, PMP şi ALDE i-au invalidat mandatul la şedinţa de constituire a noului Consiliul Local din luna iunie. Stan i-a acţionat în judecată atât în contencios administrativ, cât şi penal pe consilierii care i-au invalidat mandatul.

Marius Stan a fost ales consilier local şi judeţean la alegerile din luna iunie pe listele UNPR, iar după fuziunea cu PMP, el a fost desemnat prim-vicepreşedinte al filialei judeţene PMP Galaţi.

Lasă un comentariu