GALAŢI: Aproape 1.000 de gălăţeni au rămas fără apă în prag de Paşte

Versiune tiparSend by emailPDF version

Scandal făcut de câteva zeci de locatari  la acţiunea de debranşare de la apa rece a asociaţiilor de proprietari nr. 711 şi 842 din Micro 39.  Oamenii au sărit pe angajaţii de la Apă Canal, care trebuiau să finalizeze debranşarea de la apă rece. A fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru a calma spiritele. Sunt circa 1.000 de oameni care s-au văzut în prag de Paşte fără apă rece, numai că şi datoriile sunt destul de mari. Asociaţia nr.711 are datorii de 300.000 de lei, iar nr. 842 de 154.000 lei. Însumate, datoriile de peste 2 miliarde de lei vechi au determinat conducerea societăţii de furnizare a apei reci să debranşeze  asociaţiiile chiar cu puţin timp înainte de Paşte. Cei mai supăraţi, cei care au făcut scandal, sunt bunii platnici care trebuie să sufere pentru greşelile altora. „Eu nu am nicio datorie. Dar acum vine şi Paştele şi degeaba stau la bloc şi nu am nici apă caldă şi nici apă rece. Şi nici nu ne-a anunţat nimeni că or să ne debranşeze. Eu zic că îşi bat joc de noi. Ce putere am eu să îi fac pe cei care au datorii să plătească?”, se întreba supărat Ion Abrudan, unul dintre locatarii revoltaţi. Alţi locatari se gândesc serios să plece la ţară de Paşte. „Păi măcar acolo am fântâna aproape. Aici ce să fac, nu vedeţi că iau apă rece din parc de la o ţâşnitoare? E drept, eu am 180 de lei la întreţinere datorie, dar o plăteam înainte de Paşte. De ce să mă lase fără apă? Vă spun, e mai rău ca la ţară. De ce nu se ia nimeni de ăia cu datoriile mari, de stau acum ascunşi prin case?”, spunea supărat Vasile Stancu, alt locatar lăsat fără apă rece. Societatea de furnizare a apei reci trebuie însă să îşi recupereze datoriile.

„Facturile se achită  în termen maxim de 45 de zile, după care putem proceda la sistarea serviciilor. În cazul de faţă, această asociaţie a fost de mai mult timp atenţionată, notificată. Au avut chiar angajamente de plată încheiate cu societatea noastră, drept pentru care au beneficiat de aceste servicii. Asociaţia 842 are un sold restant de 154.000 de lei. A achitat în martie 33.000 de lei. Şi nu este doar un singur caz. În acelaşi cartier, Asociaţia 711 are o datorie de 300.000  de lei”, a precizat  Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al societăţii Apă-Canal.  

În situaţia în care plata se va face, oamenii vor beneficia iar de apă rece.

1 Comentarii

dana meow (neverificat)
+1
-60
-1
Muieeee fraierilooor. Zozole a facut tot ce a putut sa o salveze nu s o omoare ,sau sa se uute la e cum moare sau ce mm vostti visati voi!

Lasă un comentariu