Galaţi: Începe campionatul mondial de hochei - românii se tem de trei din cinci adversari

Versiune tiparSend by emailPDF version

Luni, 3 aprilie, îm prezenţa ministrului Tineretului și Sportului, Marius-Alexandru Dunca, la Patinoarul Artificial Galaţi se deschide Campionatul Mondial de Hochei pe Gheaţă, Seniori, Divizia II, Grupa A, eveniment care nu s-a mai desfăşurat la Galaţi de 38 de ani.

În cadrul campionatului mondial de hochei, echipa naţională a României va lupta împotriva reprezentativelor din Spania, Belgia, Serbia, Islanda şi Australia. Programul meciurilor României: 3 aprilie, cu Belgia; 4 aprilie, cu Serbia; 6 aprilie, cu Islanda; 7 aprilie, cu Australia; 9 aprilie, cu Spania. Toate meciurile încep la ora 20.00. Care a fost motivul pentru care Galaţiul a fost ales gazdă pentru acest campionat, a explicat, duminică seară, în cadrul unei conferinţe de presă, Alexandru Hălăucă, secretar general al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă: "am ales Galaţiul pentru că am mers pe ideea de a dezvolta hocheiul din Galaţi, mai ales în urma victoriilor recente - cele două campionate naţionale luate în ultimii doi ani, iar anul acesta a fost Cupa României, deci Galaţiul a început să crească şi am considerat că e de datoria Federaţiei să venim cu un plus, cu un sprijin".

Iar încrederea Federaţiei de Hochei pe Gheaţă în jucătorii gălăţeni va fi răsplătită de aceştia cu victorii în campionatul care începe mâine, aşa cum a promis, la conferinţa de presă, Flinta Botond Istvan, ajutorul de căpitan al echipei naţionale şi totodată, căpitanul echipei de hochei Dunărea Galaţi: "Noi intrăm pe gheaţă ca să câştigăm meciurile. Vom face tot ce putem pentru a câştiga cupa şi suntem bucuroşi că Galaţiul organizează acest eveniment. Aşteptăm fanii să ne fie alături, aşa cum ne-au fost tot anul". Iar din cele cinci echipe adversare, jucătorii români consideră că cele mai dificile meciuri le vor avea cu Belgia, Serbia şi Spania. Roberto Gliga, membru al echipei naţionale legitimat la Corona Broşov: "Nici o echipă nu e de neglijat, dar dacă ar fi să mă iau după ultimul turneu în care am întâlnit aceste echipe, aş spune că Belgia... Belgia a fost o echipă foarte bună, la fel şi Serbia poate fi periculoasă, la fel şi Spania poate face o figură frumoasă, dar, aşa cum ne-a spus şi antrenorul nostru, noi vom trata fiecare meci cu mare seriozitate şi vom merge cu fiecare meci, de la zi la zi". Prezent la conferinţa de presă, antrenorul principal al echipei naţionale de hochei, Martin Lacroix, a spus: "mulţumesc Federaţiei Române de Hochei pentru că mi-a dat oportunitatea de a antrena echipa naţională, e o experienţă pentru mine şi totodată o adevărată încercare pentru mine. Evident, pregătirile nu au fost foarte multe, am făcut doar 3 antrenamente în ultimele trei zile şi ştim că aşteptările sunt foarte mari, să câştigăm campionatul. Noi vrem să jucăm foarte bine la fiecare meci, dar luăm meciurile pe rând şi ne concentrăm pe fiecare în parte". Jucătorii s-au arătat mulţumiţi de condiţiile din Patinoarul Galaţi şi şi-au exprimat speranţa ca suporterii să umple tribunele. Prima echipă cu care se vor confrunta jucătorii români este echipa Belgiei, meciul fiind programat să înceapă mâine seară, de la ora 20.00, la Patinoarul Artificial Dunărea Galaţi.

Lasă un comentariu